Vår story

”För oss är detta så mycket mer än ett jobb.
Det är en livsstil, en dröm och en glädjekick”

AIM studio ägs och drivs av Maria Franck och Emma Ihrlund.

Emma började redan i gymnasiet att arbeta som gruppträningsinstruktör, och startade strax efter detta sin första träningsanläggning. Sedan dess har hon varit verksam i branschen, till största delen genom eget företagande, men även som anställd inom de största friskvårdskedjorna under ett par år.

Maria är före detta längskidåkare, utbildad lärare (idrott, NO, MA) och även om hon jobbat inom modebranschen de senaste 15 åren har idrotten alltid legat henne varmt om hjärtat och följt henne genom livet.

Maria och Emma träffades på badplatsen vid Bastusjön i Nacka när båda var föräldralediga med sina äldsta barn. De fann snabbt gemensamma nämnare, bland annat deras intresse för träning och sin besatthet av att någon gång få sova en hel natt. Det blev inte mycket sömn under denna period, men en hel del löpning i Nyckelviken och även ett och annat gympass.

Planerna på att driva företag ihop startades redan då. Emma gjorde dock en ”liten” avstickare till sina hemtrakter Gävle/Dalarna. Under sju års tid startade hon, tillsammans med några kompanjoner gymkedjan ”Må Bättre”. När anläggningarna såldes vid årsskiftet 2017/2018, bestämde sig Emma med familj för att flytta tillbaka till Nacka igen.

Emmas och Marias planer på att starta företag ihop tog snabbt fart igen sommaren 2018, när chansen att köpa den lokala träningsanläggningen, som de båda tränat och jobbat på, dök upp.

Varför?

Vi ville bygga en plats där vi själva skulle vilja träna, hänga, umgås och inspireras. En oas för träning och återhämtning. Hos oss vill vi skapa utrymme för att ta hand om helheten. Både kropp och själ.

För oss är detta så mycket mer än ett jobb. Det är en livsstil, en dröm, en glädjekick och en källa till inspiration. Vi älskar faktumet att vi dagligen har ynnesten att hjälpa människor till ett längre, friskare och lyckligare liv.

Även om det naturligtvis finns dagar då vi jobbar alldeles för länge och hårt, så har vi bestämt oss för att hålla hårt i känslan ”kul på jobbet”!

Långsiktighet

En vanlig fråga är ”vad är ditt bästa träningstips?”. Inte sällan med förhoppningar om ett svar som levererar tips om diverse mirakelkurer, punktförbränning och avancerade träningsredskap.

Vårt svar är: ”sluta aldrig”, och OM du någon gång slutar, se till att din träningspaus blir så kort som möjligt.

Detta är vårt bästa träningstips, och detta är även anledningen till att vi jobbar med långsiktiga avtal för våra medlemmar. Vi vill göra våra medlemmar framgångsrika helt enkelt.

”Den bästa träningen är den som blir av”